Houserules

Skillchallenge

En skillchallenge är en encounter där man ska uppnå ett visst förutbestämt mål med hjälp av sina skills. Spelledaren sätter ett DC vilket man ska nå över med ett d20-slag+skillability. Spelledaren sätter även en komplexicitetsgrad vilket avgör hur många lyckade slag som krävs för att klara av utmaningen och hur många misslyckade slag som innebär en misslyckad utmaning. Man agerar i turordning efter ett initiativslag. Sällskapet får bara använda samma skill 3 gånger per utmaning totalt. En karaktär får inte använda samma skill som karaktären innan eller som han själv använde rundan innan. Vid ett misslyckat slag kan en actionpoint användas för en reroll.

Flatfooted

När du är flatfooted får du inte tillgodoräkna dig din dex för din AC. Husregeln säger att du endast är flatfooted under en surpricerunda.

Critical hit

Ett naturligt 20 på en d20 (eller 18-19 på vapen som medger CH på dessa värden) innebär en automatisk critical hit, inget bekräftelseslag behövs.

Natural healing

Under en extended rest läker du naturligt hit points motsvarande din level.

Action point

När du vaknar har du en action point. För varje milestone (två encounters) får du en action point. Oavsett hur många action points du har när du tar en extended rest har du bara 1 när du vaknar. En action point medger 1 extra action en gång. Den kan även användas för en reroll i en skillchallenge.

Houserules

Äventyr i Fogwall Torborg Dinah