Äventyr i Fogwall

Session 3

Sällskapet fortsätter sin resa på väg upp mot Sjusovaren. Snart ser de ett papper fastnaglat på ett träd. Det är adresserat till dem som eskorterar Vari och säger att vi ska lämna honom och återvända till staden. Brevet är undertecknat Den vita trollkarlen.
Sällskapet beslutar sig snabbt för att vi inte är typen som faller till föga för hot utan fortsätter med en märkbart skakad Vari. Snart ser vi två män klädda i läder och hudar, en man i 40-års åldern ( Frank )med ett svärd och en äldre lite vanvårdad man ( Ulrik ) med en stav utsmyckad med fågelfjäldrar och en dolk. De visar sig vara två seminomader som är ute och jagar här uppe så här års. De välkomnar oss till sitt vinternäste Winterhaven men vi avböjer då vi har vårt uppdrag att tänka på. Däremot köper vi några helande drycker av dem.

Mot kvällen övernattar vi i en övergiven jaktstuga. Under kvällen upptäcker Carowan att den vita trollkarlens fågel spanar på oss och han skjuter den med ett skott från sitt armborst. Lite skrämda beslutar vi oss för att förstärka vaksamheten och Waldhar kommer på den briljanta idéen att med hjälp av lite rep och bland annat kokkärl rigga upp ett varningssystem så vi skulle höra om nån närmar sig stugan. Under natten hör vi mycket riktigt detta, men det visar sig bara vara en varg som ganska snabbt flyr efter att vi sårat den.

Nästa dag kommer vi fram till värdshuset Sjusovaren. Där inne väntar oss en välkomstkommitté i form av två bugbears som kräver att vi ska överlämna Vari. Vari öppnar sitt kuvert, och innuti finns ytterligare ett kuvert som det står att han ska lämna till Von Sechsburgen. Bugbears får snart hjälp av en jägare och en järv och Carowan tillbringar ytterligare tid med att ligga medvetslös innan vi besegrar dem. Jägaren måste dessutom ha varit framgångsrik eftersom han hade så pass mycket utrustning på sig, magisk chainmail, magisk långbåge och ett magiskt kortsvärd som Waldhar tar, tyvärr kan ingen använda chainmailen. Dessutom en Cure major wounds som vi snabbt utrustar Carowan med. Han har även en wand of magic missile som Jinna plockar åt sig.

Inne i värdshuset hittar vi i källaren en förskrämd ihopbunden och mycket tacksam värdshusfamilj som kan berätta att Von Sechsburgen mycket riktigt varit där tidigare men att han tillfångatagits och förts bort av några hobgoblins som var i sällskap med den jägare vi precis slagits mot. Vi övernattar på värdshuset och beslutar oss därefter för att försöka rädda Von Sechsburgen. Efter lite diskussion beslutar vi att det nog trots allt är säkrare för Vari att följa med oss än att bli kvarlämnad på värdshuset eftersom den här vita trollkarlen verkar vara ute efter honom.

Senare den dagen lokaliserar vi de hyddor där dessa slagit sig ner och vi blir mötta rakt på av en hobgoblin ridandes på en jättespindel innan de hinner mobilisera ytterligare 6 soldater.


5950xp tot

Comments

Torborg Dinah

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.